NORTAQIFA ABD SHAIDI NORTAQIFA ABD SHAIDI: Sebenarnya Saya Tidak Sengaja

Friday, October 23, 2015

Sebenarnya Saya Tidak Sengaja

• بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ •

Ok..Hari nie kita cerita pasal blog ifa lah pula..Ada orang cakap yang blog ifa nie Kawaii style...
mula-mula ifa just like...OH NOOOOOO!!!...tapi bila tengok balik blog ifa ...ALAAAA..KENAPA JADI KAWAII PULA NIE...



See...?? Sebenarnya ifa tak da niat pun mau jadi kan blog ifa nie cantik dan kawaii...
Dan sebenarnya lagi..blog nie jadi macam nie sebab ifa minat sangat dengan pink...
(minat jak OK...tak la sampai jadi taksub...semua benda mau *pink*...)
Bila ifa  minat pink..ifa try buat blog ifa nie sesimple yang ifa boleh...Sebab itu lah header ifa tu simple sangat...Buat Header pun guna PhotoScape jak...

Bila dah siap..ifa tengok kat sidebar title ngan post tile macam ada yang tak kena....sebab both of sidebar and post title tu warna putih dan pink jak macam kat bawah nie..

Dah tengok kan kat atas....bagi ifa..bila sidebar title tu ngan post title tu sama warna ngan background dia...ifa macam tak nampak divider between satu widget ngan widget yang lain....
same goes to the post title....warna pink putih...bagi ifa.. kalau macam tu lah warna dia.. susah mau nampak beza satu post ngan post yang lain....

Jadi ifa mau buat lah title tu macam ada HIGHLIGHT sikit kan... biarpun blog ifa nie tak berapa mau AWESOME sangat..So..ifa buat lah Title dia besar2 .Then ..warna kan dia ngan *pink* color ...macam kat bawah nie.


Niat mau buat blog sesimple yang boleh jak...atau bahasa canggihnya *as simple as possible*..hahaha...tapi macam terlebih dah nie...

lagi satu ifa tak guna BLOGSKIN...sebab ifa suka blog archive yang style dropdown tu...
kan blogskin xdapat buat archive macam tu..ifa dah cuba buat blogskin macam tu..tapi memang tak dapat...apakan daya ifa ...insan biasa jak..hahha...

korang nak buat blog macam ifa..??senang jak...jemput lah pergi selalu tengok semua TUTORIAL dan FREEBIES  Akak LyssaFaizureen...ifa tengok semua kat sana...senang faham...
Pasal tu lah ifa ada letak nama Akak Faizureen kat credit section ifa...

Tapi ifa ada jua bertapak dan bermalam kat bblog yang lain....dan korang pun boleh rujuk kat sana sebenarnya...Antaranya...Faqihah Husni ..Jom Bina Belog dan Anugerah Salsa

So..*tengkiu* sangat-sangat kat Blog-blog yang ifa jadikan rujukan...cewahhh...
sebab tutobies diorang lah ifa dapat buat blog ifa nie ...

.::Thank You::.
.::Assalamualaikum::. 


1 commest[s]:

  1. Assalamualaikum. oklah tu.. cantik. blog akak lagi simple.. hehe..

    ReplyDelete

 
Copyright © . All Right Reserved by NORTAQIFA SHAIDI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...