Jelajah Pendidikan dan Kemahiran 1B1K di SEMEKAR !!! [PENGENALAN ] - NORTAQIFA ABD SHAIDI

Friday, August 19, 2016

Jelajah Pendidikan dan Kemahiran 1B1K di SEMEKAR !!! [PENGENALAN ]


• بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ 
Alhamdulillah, All Praise to Allah, the Almighty One....ok..kali nie iffah mau bercerita pasal satu program yang telah diadakan pada 18 Ogos 2016 di..SMK Abdul Rahim Kudat..
[ cewahhh ].....so cerita dia begini,


Program Jelajah Pendidikan dan Kemahiran telah diadakan buat julung- julung kalinya di Kudat. Program ini telah menempatkan diri mereka di SMK ABD RAHIM KUDAT [SEMEKAR], dan sekaligus menjadikan SEMEKAR sebagai tuan rumah di daerah Kudat bagi program tersebut.
Program ini telah dianjurkan sendiri dengan jayanya oleh MAJLIS BELIA MALAYSIA , MAJLIS BELIA NEGERI SABAH dan Majlis Pengelola sekolah, SMK ABDUL RAHIM KUDAT pada 18 Ogos 2016.
Program ini telah dirasmikan oleh EXCO Majlis Belia Negara / Timbalan Presiden Majlis Belia Negeri Sabah, iaitu Encik Azwan Marjan.

teng...teng...teng... itu dia sikit ulasan atau ringkasan cerita iffah kali nie... program nie sebenarnya memang banyak manfaatnya. (manfaat macam mana??nanty iffah terangkan dalam entry seterusnya)  Terus terang iffah cakap, program ini program jelajah paling 'best' yang iffah pernah ikut....
Suasana program ni tidak jua formal sangat.. semua nya santai-santai.. Bak kata pepatah En Azwan Marjan, "belia nie suka yang santai-saaaantai bah"
dari mula majlis tu sampai habis kami rilekkk jak.. semua santai..

checkedot... 
Image may contain: 3 people
Dari kiri : Aizad Juraimi (Tokoh Belia Negeri Selangor 2016), En Awang Jaya Awang Damit (Pengetua SMK Abdul Rahim), En Azwan Marjan ( Exco Majlis Belia Malaysia), En Mat Rudin Baluan 
ok untuk sesi pengenalan kepada cerita iffah, tamat sudah.. selepas nie iffah sambung pula  kat entry seterusnya... (sebab kalau muatkan semua dalam 1 entry,..5 kaki panjang nya dari atas ke bawah kamu mau scroll down )

#SEMEKAR
#1B1K
#MBM
#MBS
#SABAH_MAHIR
#MENGGERAK_BELIA_MALAYSIA


BERSAMBUNG...

Credit (picture) : 1 Belia 1 Kemahiran
                           Aizad Juraimi Official
                           
Credit : SMK Abdul Rahim Kudat
             1 Belia 1 Kemahiran
              Aizad Juraimi Officiial
              

No comments: