NORTAQIFA ABD SHAIDI NORTAQIFA ABD SHAIDI: Jelajah Pendidikan dan Kemahiran : Manfaat dan Penghargaan

Friday, August 19, 2016

Jelajah Pendidikan dan Kemahiran : Manfaat dan Penghargaan


imageAssalamualaikum wbtimage


Sepanjang program ini berlangsung, iffah rasa sangat happy sebab program nie sebenarnya membuka minda pelajar... bukti nya..??

.. dapat berkenalan dengan beberapa buah IPTA dan IPTS dan dapat bersemuka secara terus dengan diorang untuk tanya soalan yang berkaitan ..
contohnya:
kali ni iffah berpeluang bertanya soalan pasal ATI college dengan wakilnya, sebab sebelum nie iffah cuma ber e-mail jak dengan ATI college tuk tanya any information... so kemarin...dapat tanya la jua...hihi..

Lepas tu sebarang informasi menarik pasal IPTA dan IPTS yang ada kemarin semua iffah tau.. wahhhhh... rasa bersemangat pula mau sambung belajar... penerangan yang disampaikan oleh wakil-wakil kolej tu pun memang jelas dan berfaedah...

Harap nya jelajah kali ni dapat dimanfaatkan oleh semua sekolah yang terlibat...
Informasi macam nie sangat diperlukan oleh semua calon STPM dan SPM sebab informasi ini berkaitan pelanjutan dan hala tuju pelajar selepas habis exam..

Gallsss....ini peluang keemasan...saya ulang..KEEMASAN...

terima kasih kepada 12 buah sekolah yang terlibat sebab turut menceriakan program kali ni...biarpun majlis ini diadakan dalam keadaan serba sederhana...tapi.. Alhamdulillah sebab semuanya berjalan dengan lancar...





 12 SENARAI SEKOLAH YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG: 

 SMK MATUNGGONG
 SMK PINAWANTAI
SMK KUDAT
SMK KUDAT 2
SMK SIKUATI
SMK SIKUATI 2
SMK ABDUL RAHIM 2
SM LOK YUK
SM ST. PETER
SM PEI TSIN
KOLEJ VOKASIONAL KUDAT
SMK BANGGI


itu baru senarai sekolah...
untuk IPTA dan IPTS, sebanyak 21 atau 22 IPTA atau IPTS telah terlibat dalam program ini...
antaranya ialah :-

KOLEJ TEKNIKAL YAYASAN SABAH (KTYS)
UMS-LINK
UNIVERSITI MALAYSIA SABAH (UMS)
INSTITUSI KEMAHIRAN BELIA NEGARA, KINARUT
INTERNATIONAL UNIVERSITY (UNITAR)
KOLEJ EASTERN
SWEPP COLLEGE
ASIAN TOURISM INSTITUTE (ATI)
ALMACREST COLLEGE
ASIA METROPOLITAN COLLEGE (AMC)
JUST FLO-RIST ENT
GIAT MARA
MAJLIS AMANAH RAKYAT
UNIVERSITY SABAH FOUNDATION, COLLEGE
INSTITUSI PERTANIAN
KOLEJ KOMUNITI, KOTA MARUDU

dan lain-lain...



Suasana Hari Raya Program Jelajah Pendidikan dan Kemahiran SABAH MAHIR


Image may contain: 9 people, people smiling, people standing, crowd and indoor
SABAH MAHIR




Image may contain: 3 people
VIP di atas pentas..santai...


Image may contain: 13 people, crowd and indoor
Pelajar dari sekolah lain


Image may contain: 4 people, people standing
En Azman Linggun dan juga krew RTM..





ini kalilah.. sambil menaip sambil berdebar.. hahhah... bukan berdebar apa pun... tengah tengok badminton nie... wekkk.. Go Malaysia Go...
ok lah.. sesi taip-menaip kali nie sampai disini sja... nanti iffah sambung lagi yaaaa...



#SEMEKAR
#1B1K
#MBM
#MBS
#SABAH_MAHIR
#MENGGERAK_BELIA_MALAYSIA


 BERSAMBUNG...


Credit :- 1 Belia 1 Kemahiran
- SEMEKAR







0 commest[s]:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by NORTAQIFA SHAIDI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...