NORTAQIFA ABD SHAIDI NORTAQIFA ABD SHAIDI: 20 FAKTA TENTANG DIRI SAYA - nortaqifa abd shaidi

Saturday, March 10, 2018

20 FAKTA TENTANG DIRI SAYA - nortaqifa abd shaidi

Assalamualaikum semua... kali nie saya akan post pula pasal fakta-fakta.. Fakta apa tu uolls..?? fakta seram..? fakta movie?? Haaa... Kalau mau tau fakta apa yang saya mau cerita kat uolls-uolls semua, stay tuned.



20 FAKTA TENTANG DIRI SAYA.
1. Saya bukan peminat KPOP... tapi kadang-kadang saya tengok juga drama korea... dan tidak terlalu obses macam yang lain.. saya tengok pun nampak macam cerita biasa saja..tiada yang menarik.. maafkan saya ya kpopers.

2. Saya tidak suka baca novel melayu. Part nie saya memang surrender. Bayangkan, novel KOMSAS saya masa sekolah menengah tu pun saya tidak pernah habis baca. Saya baca nota dan sinopsis saja. Kalau kawan-kawan ada kelapangan, saya minta tolong kawan cerita lah balik apa yang diorang baca.. hahah... Saya ke library selalu pinjam novel English saja.. sebab saya minat cara penceritaan dan cara pencerita bermonolog.. saya dapat rasa macam saya tengah tengok movie pula..

3. Saya main game MINECRAFT. Banyak banyak game yang saya main, game minecraft yang saya tidak boleh move on. Yes saya suka sangat. Main tu kita boleh connect kat server and berlagak jadi heroin. Ehemmm.. kalau jadi heroin.. jumpa zombie kat minecraft pun saya sembunyi bawah tanah dalam kegelapan...

4. Saya ada satu bad habit. Saya ketagih makan ais batu.. boleh katakan setiap hari saya ke kedai belil ais. Habis ais kat rumah, saya pergi beli lagi. Saya rasa tidak lengkap hari saya tanpa ais.. adoiii.. bab ais nie, paksu dengan maksu memang manjakan saya.. asal balik kampung.. diorang sediakan ais banyak-banyak supaya saya happy.. amboi..amboii....

5. Saya seorang pencinta kucing... saya nampak kucing kat mana-mana pun mesti saya pegang.. rasa kesian la pula kat kucing jalanan. Tapi kalau mau bawa balik pun susah sebab kat rumah ada 2 ekor kucing. Dan anda percaya atau tidak.. 7 tahun yang lalu, saya pernah bela p2 ekor kucing serentak... wahhhh.. masa mau panggil dia makan itu yang rasa susah sikit.. cara dia camni.. ambil list nama kucing kesayangan, sebut satu-satu, dan mereka akan datang. Hahaha.. lala, itum, pingu,oren,pitu...dan lain-lain...haahha

Imej yang berkaitan

6. Saya tidak minat tengok movie yang ada unsur LOVE STORY. [kecuali HINDUSTAN- saya minat sangat tengok hindustan terutamanya yang ada SRK] alaaa... malas mau ber-feel sangat.. saya minat tengok Action movie dengan horror movie.. Percaya atau tidak, dalam seminggu saya boleh tengok movie zombie hampir 4 kali. Haha.. Tidak tau kenapa, mungkin sebab banyak scene yang suspen kan.. dan bila orang tu di kejar zombie, saya pun menjerit sebab saya pun rasa macam dikejar zombie... aduhaiii..

7. Saya ada piano di rumah, tapi saya tidak pandai main..?? saya pandai main beberapa lagu saja.. yang lain saya tidak pandai sebab saya tidak pandai tengok knot. apa lah benda yang macam bentuk ice-cream tu, malas lah mau serabut... Tapi dalam hati saya terdetik juga mau belajar balik main nya.. dulu ada orang selalu datang rumah mengajar main piano, tapi saya jak yang tidak tumpukan perhatian.. Sekarang piano nya tidak berbunyi, mau kena repair lagi... ada yang putus....aiihh.. putus harapan ...

8. Saya sangat sangat sangat Fobia dengan Ular. Yes.. ular. Kalau terpaksa pun saya tidak akan pernah sentuh makhluk yang berama ular biarpun dia cuma hiasan semata-mata. Saya sensitif sikit dengan ular. Dulu pernah jadi satu kes. Saya jada baby kat dalam bilik anty saya... tau lah rumah kampung poko kat tepi-tepi banyak.. jadi masa tu lah saya rasa tidak sedap hati. Saya tengok sekeliling rupanya kat tepi, dinding tu ada ibu ular hitam dan 5 ekor anak ular... Allahu Akhbar.. rasa masa tu mau pengsan.. tapi kalau saya pengsan, baby tu macam mana?? saya perlahan-lahan bangun kan adik saya yang tidur dengan baby tu, saya suruh adik saya keluar bilik dan minta dia panggil abg long .. lepas adik saya keluar bilik... saya perlahan-lahan dukung baby yang baru 2 bulan tu dan lari sekuat mungkin. Lepas saya rasa saya, baby dan adik saya selamat. Baru saya nangis sepuas hati... saya lemah nampak ular.. Kalau saya rasa tidak sedap hati, AWAS... memang ada ular sebab benda nie dari kecil saya boleh rasa.

9. Saya tidak pandai berennang.. Part nie susah sikit. Saya suka mandi di pantai dan suka pergi ke tempat yang dalam. Tapi saya tidak pandai berenang langsung.. setakat terapung tu pandai lah.. tapi kalau dah paik sangat saya tenggelam... ni setiap kali pergi mandi-manda dengan family, confirm sediaka pelampung... dah belajar berenang berapa kali, tapi tidak pandai juga..

10. Saya tidak suka ber-make up. Sebab tu lah kalau lah kamu perasan dalam entri sebelum nie, saya tiada simpan pun segala lipstik dengan bedak dalam beg saya.. yes saya rasa rimas sangat kalau pakai make up. Jangan lah berani mau make up kan saya. saya lempang karang padan muka... Dan last sekali, saya tidak pernah pakai contact lens. adik saya pakaikan contact lens, sya teriak sampai nangis... #imaginasi engatasi segalanya. saya boleh pula terbayang yang saya akan buta kalau pakai tu... adoiii..

Ok lah... sampai sini saja post saya hari ini... bubye bubblee...

3 commest[s]:

  1. hehehe
    main jer piano tu
    janji keluar bunyi

    ReplyDelete
  2. Wahh kita sama. Tak suka sgt mekap. Mekap pon sbb terpaksa tu. Hahaha. Ni keje office ni, nak taknak kene juga letak mekap sikit. Tu pon x smpai stengah jam dah hilang. Hahahha

    ReplyDelete
  3. awkk..sy pun fobia dgn ular..if ad gmbr ular mse scroll kat ig or fb, sy akan cmpak fon sbb trllu takut T.T

    ReplyDelete

 
Copyright © . All Right Reserved by NORTAQIFA SHAIDI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...