NORTAQIFA ABD SHAIDI NORTAQIFA ABD SHAIDI: TutoBies : :Apa itu Scalloped edges ..??

Friday, March 9, 2018

TutoBies : :Apa itu Scalloped edges ..??



Apa itu scalloped edges.??? Benda nie kalau kita tidak tau nama dia, susah juga lah mau cari tutorial atau freebies dia.. Bukan nya apa, saya cuma mau share apa yang ada dalam blog saya... memandangkan saya free..dan boleh luangan sedikit dua dikit masa, boleh lah mengasah jari menaip...


Nampak kah yang comel macam langsir kat atas blog tu..??? dia lah makhluk yang dinamakan scalloped edge tu... ah.. memang dia lah tu..
so..scalloped edges nie boleh jadi satu benda yang sangat menarik kalau dia besesuaian dengan warna blog kita...

Macam mana kita mau pasang scalloped edges.???

Login > klik Themes dan klik Edit HTML .

Lepas tu kamu tekan pula CTRL+F dan cari code <head>.

Dah jumpa.?? kalau dah jumpa, kamu copy code kat bawah ni pula dan paste kan kat atas code <head> tadi.

<div style=' background-image: url( YOUR URL ); top: -10px;  width: 100%; left:0px; height: 44px; z-index: 100; position: fixed; background-hover:filter:alpha(opacity=100);'/>

Senang kah susah uoolls..?? of coz lah senang kan..?? 
Di bawah nie saya sediakakan sedikit freebies scalloped edges ya uolss.. jangan segan silu mau guna... CTRL+C untuk copy code....


http://static.tumblr.com/mw3v5cd/jVVlog603/0.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/3tclog60y/01.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/ooDlog61v/03.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/HxZlog628/05.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/J7Ylog62m/06.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/iDJlog63h/08.png

http://static.tumblr.com/mw3v5cd/mCllog63u/09.png


Ok lah... sampai sini saja.. malam nie saya update freebies scalloped edges ya..kenapa sikit sangat yang kat atas nie..??? hello..ITU KAN CONTOH...hahahah

bubyee bubble..

0 commest[s]:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by NORTAQIFA SHAIDI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...