NORTAQIFA ABD SHAIDI NORTAQIFA ABD SHAIDI: October 2016

Wednesday, October 26, 2016

#THROWBACK -

THE NIGHT WHEN WE ALL GOES VINTAGES
Read more ...

Tuesday, October 25, 2016

#THROWBACK : Majlis Konvokesyen SEMEKAR


Assalamualaikum...



(29/09/2016) 
Tarikh yang bermakna buat semua warga SEMEKAR

first of all....kepada para pembaca @ silent readers...sahabat handai dan...followers semua diharapkan sihat selalu..image.

Alhamdulillah.. biarpun lama tidak usik blog nie..tapi masih ada peluang untuk iffah berkongsi sedikit sebanyak info...aceceh.... 

macam yang iffah cakap dalam post iffah sebelum nie... iffah akan throwback semua-mua-mua nya pasal apa yang iffah tidak sempat ceritakan sebelum ni kan?
so.. hari ni iffah mau cerita balik // THROWBACK pasal Majlis Konvokesyen SEMEKAR kali ke-2...

kalau kita sebutkan pasal Majlis...woahh cheesy Wow...mesti meriah..mesti happy...
yess... majlis nie majlis rasmi ..bukan nya boleh dancing bagai.... tapi apapun... terasa kemeriahan nya...

sebab..??

sebabnya guru-guru gembira, pensyarah gembira...pelajar teruja...ibubapa excited...semua ada...bercampur bah sudah perasaan masa tu...

terutamanya para pelajar yang memakai jubah dan topi konvo... - KENAPA?..

sebab nya.. masa mula-mula sampai di dewan semua happy..perasaan nya tu macam sudah habis sekolah lah konon..tapi sebenarnya ada lagi penggal 3 ..hahah..
lepas tu kena berbaris...masa tu jantung tu -dup-dap-dup-dap-... macam lagu hip-hop sudah ...
nasib baik kawan-kawan ada touch-up muka sikit-sikit...
kalau tidak..kelabu-hijau-merahimage bah muka....terlampau gementar...begegar-gegar kaki...

mana tidak nya...ramai nya yang datang kan..jadi malu lah...image...lepas tu perasmi ngan penyampai nya tu kan bukan alang-alang... Pengarah Pendidikan Negeri Sabah- YB Datuk Hjh Maimunah Hj Suhaibul.

susah mau gambarkan suasananya... biarpun sederhana...tapi majlis tu berjalan dengan sempurna..dan .meriah.. happy nya semua ibubapa...

Tiba-tiba budak Koir nyanyi lagu Standing in the Eyes of the world....
berubah pula wajah semua pelajar .. sampai ada yang iffah dengar cakap camni..

"terharunya aku beb..macam mau nangis"

**identiti dirahsiakan..sebab iffah sendiri tidak pasti siapa yang bercakap tu..hahah...

so...tidak payah lah iffah berceloteh panjang lebar disini...jom...kita usha gambar masa majlis tu berlangsung...

CE-KE-DOT...!!!


Semua VIP disambut dengan tarian suku kaum Rungus-Mongigol Sumundai



Dari Kiri : Yang Berusaha Pengetua SMK Abd Rahim- En. Awang Jaya Awang Damit
Tengah: Pengarah Pendidikan Negeri Sabah-Datuk Hjh Maimunah Hj Suhaibul
Dari Kanan: Ketua Pegawai Pendidikan Daerah Kudat- Sh Azad Sh Attar



Perarakan masuk pelajar PRA-U ke dalam dewan




Suasana yang sangat meriah..guru-guru dan pensyarah yang sentiasa senyum



Salah satu calon. Verene nama nya..kikiki



cantik kah tidak..???hahha..disinilah tempat beraksi para pelajar...begambar style hipster lah..style macam-macam



Tengok bah...ramai nya tu...siapakah tidak bergegar lututnya..



ini dari sudut sebelahnya pula.



Semua pensyarah..guru-gur dan pelajar...



Beramah mesra dengan pelajar



Pelajar 6 Senior 3 bersama pensyarah Pengajian Perniagaan- Puan Wan Mahnun [guru kelas]
Pelajar Dari kiri: Munirah farahin, Nurfylzah Haziqah, Mohd Shaffie, Muhd  Nur Shahrul, Reckwillde, Syakir Zufayri, Siti Ana,  Mohd Jafri, Hitborn dan Ennis Alicnie


Terima Kasih iffah dan rakan-rakan ucapkan kepada Adik-adik 6 junior yang banyak membantu.. dan semua pensyarah yang mengatur semuanya...

Credit:
 FB Pejabat Pengarah Pendidikan Negeri Sabah
 FB Born GTO



yang benar:


Read more ...

Sunday, October 23, 2016

So sorry...




fuhhh...fuhhh... syuhhh... labah-labah... banyak nya habuk blog nie.. kesian la... lepas ganti skin terus terbiar...alalalaaaa...

Assalamualaikum wbt..
aihhh... rasa kekok pula bila mau mula balik taip menaip.. bukan tidak biasa menaip...  tapi idea tu melayang-layang bah ... hahaha..
itu yang hilang terus di fikiran tu... mau berfikir pun susah...jangan lah kamu komen kalau post iffah kali nie merapu ...sebab apa yang terlintas kat kepala iffah..itu lah yang iffah taip.. hahah

Bukan iffah tidak mau taip menaip... tapi sejak kebelakangan ni banyak sangat kerja ... iffah start cuti dari dunia blog ni masa bulan 6....

so iffah mau minta maaf...hahah...

selama iffah cuti-cuti blog... ramai tanya iffah.. 

" bila mau post entry..??"

"blog masi ada ka..??napa x update..??"

"kenapa tak aktif suda?"

macam-macam soalan diorang tanya...iffah masa tu ada dua pilihan...which is negative and positive..

on my negative side...ive been thinking on what to say to make em shut their mouth up..who cares... but i just cant...
tapi...tapi..tapi...
diorang tanya sebab diorang kesah kan..??? diorang tanya sebab diorang minat... diorang tanya sebab diorang follow my  blog right..??

yeah.. im not going to make my followers disappointed ,..biar pun iffah memang sudah buat diorang c-e-k-e-w-a... yeah man....
so sorry bout that....jangan kecil hati tau..jangan serik bertapak di blog iffah ...
terutamanya warga SEMEKAR...


banyak benda nie iffah mau post.... banyak benda mau throwback... ...
selama iffah cuti-cuti... banyak benda jadi...
tapi tiada peluang tuk post... nah rayang....

kalau cekgu BM ku nampak ni...habis...habis...tunggang langgang... macam bukan pelajar BM bah... hahaha....

thats all for today.. cewah...[persilakan pitam]...macam public speaking pula...hahaha...



Read more ...

Friday, October 21, 2016

It has been 4 moth actually~~~~

Assalamualaikum w.b.t ...

so...
Read more ...
 
Copyright © . All Right Reserved by NORTAQIFA SHAIDI