Review: Honey Glow - Sabun Hilang Daki : NORTAQIFA ABD SHAIDI - NORTAQIFA ABD SHAIDI

Monday, October 1, 2018

Review: Honey Glow - Sabun Hilang Daki : NORTAQIFA ABD SHAIDI

Assalamualaikum.. petang-petang sikit saya up cerita lain ya… sekarang nie saya mau buat review pasal Honeyglow- Sabun Hilangkan Daki

So.. cerita dia macam ni… saya ni kerja kadang-kadang berjemur bukan duduk aircond saja.. jadi kulit saya tambah gelap.. ehh… kalau gelap sekata..original gelap tidak apa lah..hakak boleh pertimbangkan.… tapi masalahnya di sini, part yang terlindung oleh handshock tu cerah..part yang terdedah tu pula legam …sama lah juga macam muka.. wah..wahh… bukan main lagi cepat kulit berubah warna ahh… macam iguana lah pula…ni kalau kena sinaran yang warna hijau.. mungkin saya pun jadi hijau di satu dua tempat.. hahah..

tapi rilek lah... keep calm and scroll IG..

Scroll punya scroll IG, tiba-tiba terjumpa pula satu page ni, HoneyGlow sabun hilang daki… saya tengok feedback dia pun be like “ehh..macam ok saja…ehh..betul kah ni ok..?? ehhh..apa kata kita cuba..??” excited bukan main lagi.. hahaha..

Mungkin memang rezeki lah beli masa promosi.. RM130= 1 lotion + 5 sabun + 11 freegift… berbaloi kah tidak..?? hahah..mesti lah IYA kan….saya tunggu punya tunggu tiba-tiba satu malam tu pos office sms saya yg barang saya sudah sampai… wuhuuu.. jadi esok nya pula saya pergilah pejabat pos, konon-konon mau ambil harta karun.. guys… saya mengaku.. keluar saja dari pejabat pos, senyuman saya boleh ukur wehh..sampai telinga.. sampai saya dengar dalam kereta kak sepupu saya cakap.. “ Kau tengok bah senyuman dia tu lebar betul” .. sebenarnya, saya bukan excited pasal apa pun.. saya excited mau tengok sabun yang banyak dan freegift dia tu.. haha… malam tu juga saya start pakai..

[this is what they show to me]


[this is what i get..sama lah semua.. haha ] 



Seminggu saya pakai, saya rasa saya macam cerah sikit suda sebab bekas sunburn tu macam mau hilang sudah…then saya teruskan pakai..bukan alang-alang ya.. saya pakai dengan konsisten bah.. hahah…. Pagi petang siang malam… alahaii.. struggle betul bah mau cerah macam dulu-dulu.. hahah.. Dua minggu saya pakai, sunburn makin hilang.. yeahhh.. I did it.. we did it… we did it [ in the style of dora the explorer song].. saya tidak mau panjang cerita kejadian kulit iguana saya ni… kamu tengok saja gambar dibawah ni ..haha..

[muka tidak payah lah tengok... tangan tu bleh nampak kan..?? hahah..]




Honey Glow – Sabun Hilang Daki

1.Apa lah fungsi dia ni konon..??

Fungsi dia sepanjang saya pakai ni…
imageDia buang daki degil - kadang-kadang kat buku lali tu hitam-hitam, kamu boleh lah cuba ni, nanti cerah balik lah tu…

imageMencerahkan Kulit- ini lah fungsi utama dia ni..mencerahkan kulit uollss..

imageMembersihkan kulit- haaa.. lepas pakai sabun ni memang best, rasa macam dalam iklan kulit bersih halussss..

imageMenghilangkan sunburn- dia memang terbukti boleh hilangkan sunburn… hakak sudah cuba.,.anda bila lagi..

imageMemulihkan kulit yang kusam- memang kalau kulit kita kusam rasa macam..hmmmm… tapi bila pakai ni rasa besttt saja…



2.Honey Glow ni Kena buat dari bahan kimia kah atau bahan semula jadi..??

For your information guys.. Sabun HoneyGlow ni diperbuat daripada madu asli… lepas tu sabun ni memang wangi lavender…warna purple pula tu.. saya memang suka wangi sabun ni.,. jangan risau, Sabun ni di jamin selamat dan LULUS KKM…

Untuk Lotion dia pula, dia ada

imageSPF30 yang berfungsi sebagai sunblock,

imageGluta which can brightening our skin,

imageCollagen pula boleh melembutkan kulit kita ni,

imagePearl powder pun ada ya..jangan main-main.. haha.. ini boleh buat kulit lebih berseri.. wahhh… iklan habis-habisan ni…

imageYang paling best… lotion dia ni pekat.. pakai sikit saja boleh juga..jadi boleh lah jimat-jimat sikit..hahah..dan dia ni freestyle..freelance..freesize..freedom..segala macam free..itulah lotion honeyglow.. sebab dia boleh guna di tangan.. di muka.. di kaki.. di bahagian yang kurang cerah seperti nya dan lain-lain.. haha..

Adik-adik..kakak-kakak…abang-abang..mak cik pakcik..ibu ayah… semua boleh guna nie… lepas ni saya mau repeat order kat diorang lah pula sebab mau cuba bagi pakai family terutamanya adik-adik saya yang aktif sukan tu.. sunburn habis… harap-harap dia pakai boleh lah hilang sunburn diorang tu.. kesian juga tengok adik gegirl saya ni muka sebelah cerah sebelah gelap.. hahaha…

Kekamu semua tidak mau cuba kah..?? hahah..

Ok..bubye..done membebel... Assalamualaikum ...

No comments: