Tak pandai Make-Up? - NORTAQIFA ABD SHAIDI

by - 12:49 AM

Assalamualaikum semua.. 

So hari ni kita cerita ceritu pasal MAKE UP... Uhhhh what a boring story ahhhh...  No no no.. Cerita ni taklah membosankan sangat sebenarnya.. Sebab manusia yang nak berkongsi cerita ni sangatlah tak pandai nak bermakeup..

Gambar sekadar hiasan

Tapi gagah juga lah menaip pasal makeup acah acah pro... So, aku ni dari kecik mmg susah mau makeup dengan x pandai nya.. Dengan brow tak on fleek... So rasa giveup tu ada... Plus aku cantik pun tak pakai make up (ayat sedapkan hati tu weii) .. Selama ni aku cuma bedap johnson baby.. Lepas tu bedak compact silky girl tu kan.. Wahh febeles nya rasa... Tapi lama lama aku minat pula bermakeup..sebab tgk adik2 aku ni hantu makeup.. Dia kalau balik kampung bawah 5 bag, 4 bag tu makeup dia semua.. Bag berus.. Bag eyeshadow dn sewaktu dengan nya.. Bag lipstik lah bagai ehhh macam2 ehh...

jadi minat pun datanglah... Sebelum ni aku ada beli lah foundation kat guardian.. Bestlah pakai cuma tulah mungkin aku pakai tak ikut cara yang betul.. Jadi xbrapa cantik hahah.. Aku ada mascara.. Ada lipstick.. Lip balm semua tu... Sebelum ni aku ada eyeshadow.. Ada sebiji jak.. Tapi di sebablan aku tidak tau macam mana guna.. Aku bagi lah kat adik2 aku... Aku ada pencil lukis kening tu... DAN TERBAHARU.... PLEASE.. ATTENTION PLEASE..!! Aku baru jak beli tadi petang LOOSE POWDER dan EYELINER.... part Eyeliner ni aku fail habis ni.. boleh kalah fail addmath... nanti aku trai lah kan pakai macam mana kan??? 

Aku ni muka polos.. Masa dulu2 masi bujang2... Pergi kenduri kawin pun aku tak pakai apa.. habis nenek aku sound setepek haha.. 

Kau tu perempuan.. Berhiaslah sikit...pi inta mekap kat maksu kau...

masa tunang lagi lah teruk... Aku sempat gaduh ngan adik aku si tukang mekap sebab mekap tebal.. Kononnya lah.. Walhal tidak lah tebal mana... Nangis dalam bilik sebab mekap even tetamu ada sudah di luar hahahah...

Tapi aku tak tau lah apa main point aku malam ni ... Haha mengarut jak banyak.. Jadi ...itu jak lah aku mau bagitau hahah.... Sudi2 lah kongsi ilmu pasal makeup ke aku ya...❤️

bubyeeeeee

You May Also Like

2 commest[s]