Betulkah kita di fasa Endemik? - NORTAQIFA ABD SHAIDI

by - 7:57 AM

Hai semua. Siapa yang ada info, boleh lah share kat aku kat ruangan komen ya.. Sejak kebelakangan sakit ni.. Aku jarang sangat wat research... Ok.. Assalamualaikum.. Alkisahnya, aku scroll fb semalam.. Then aku nampak  lah 1 post ni pasal endemik.. Kejap aku tunjuk gambar.


Haaa.. Macam ni.. Betulkah semua ni..? Macam 1 beban jak aku rasa.. Kejap.. Kejap.. Ada lagiii.. 

Haa ini dia.. Betulkah semua ni.. Kalau lah ini semua betul.. Susah lah kita semua.. Tu bagi aku lah...bagi korang semua ini menyusahkan or menyenang kan?
Yang kontak rapat tidak di swab? Aku berfikir.. Semudah itu kah penyakit cov19 ni? 

Sedikit info pasal aku.. Aku tinggal serumah ngan mertua aku.. Hari jumaat tu.. Mertua aku di sahkan positif ya.. Sorang masuk wad.. Sorang masuk pusat kuarantin... Jadi aku pun macam blurrrr la kan.. Macam mana boleh jadi begini...jadi maksudnya kami semua kat sini ni semua kontak rapat la.. Tapi.. Dari hari jumaat tu.. Sampai ke hari ni.. Kkm tidak pun datang cek kami semua.. Bagi kami pakai gelang kah apa.. Diorang tidak takut kah kalau kami jalan kesana kesini?? Aku bingung laaa...

Lepas tu. Aku sekarang ni batuk.. Selsema... Aku baru bercadang mau beli cov19 rapid test kit.. Takut la pulak aku.. Aduhh... Aku bingung la.. Dengan anak aku baru setahun lebih.. Aku sekarang tidak tidur sama2 anak aku.. Aku takut weiii.. Aku 24hours pakai mask kat rumah.. Ko fikir?
Anak aku dari dlu dia suka tidir sambil peluk aku tau.. Kejap2 peluk.. Kejap2 dukung.. Tapi sekarang demi kebaikan.. Aku jauhkan diri dari anak aku.. Aku kesian juga lah.. Tapi aku lagi takut kalau dia terkena sakit dari aku..
Aku bingung weiiii... Ada info kah pasal ni? Tolong share kat aku.. Thank you.. 

You May Also Like

3 commest[s]

  1. Asalam..ni berita baik ..sukur alhamdulillah. Cuma please be carefully..very important, tak boleh salahkan sesiapa ..justru jadi diri sendiri. SOP ang kita lalui yang kita alami..sedikit sebanyak kita belajar berdisiplin..semoga sentiasa sihat ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah. Harap2 semua orang pun berdisiplin lah.. Penat kita jaga sop yg lain xmau jaga sop.. Terima kasih.. Aminn

      Delete
  2. happyny bertemu blogger ni ada di Keningau..Keningau n i luas juga..tak sure di area mana..apapun teruskan kerjaya sampingan Blogger

    ReplyDelete